fredag 16. april 2010

EI FIN UKE :-)

Fra -80 -92 jobba jeg på Strømsø Sykehjem i Drammen.Det var ei fantastisk tid ;-)

Det var ei tid med masse humor :-) Det var tider... med tid til å lufte tøy- til å bytte fra sommer til vintergarderobe...tørke støv på pasientrommene hver fredag...lage dør og nattbord dekorasjoner til jul , skifte gardiner på rom og stue etter årstid - dyrke frem avlegere og ha et blomsterflor som pasientene hadde stor glede av å se på...ha kaffe "på stua" med utloddning og felles sang sammen med pasientene :-)
Og ta pasientene ut på en trilletur i fint vårvær :-) !!!!


Det er ei tid jeg minnes
med glede :-) !!!!!Selvfølgelig er det mye som er bedre nå....DET er bl.a. slutt på 4 manns stuer...og demente kan nå ofte bo på skjermet enhet... -Det var nok ikke lett å bo på et rom sammen med 3 andre - hvor en av de "medboende" ofte kom og "krevde inn husleia..." med stor selvfølgelighet og myndighet ;-) ! Da var "rådyra gode" :-)!

Noen av oss som jobbet sammen der har holdt kontakten i ALLE år!

Ei av jentene døde så alt for tidlig! Lisbeth var ei raus , morsom og vanvittig snill jente som levde livet fra begge ender... og døde pga. store helseprobl. så alt for tildlig.

Gjengen har møttes vår og jul i alle år og har fortsatt med det.

Hver vår de siste 16 åra har vi møttes på grava til Lisbeth. Og der er det ikke tårer og tenner`s gnissel :-)NEI! Der ler og synger vi - Ruth er (88!) forsanger , for hun er kjempeflink til å synge!

Ons 14 april hadde Lisbeth fylt 68 år - da sang vi :Hurra for deg som fyller ditt år! Og alle syntes vi hørte latter`n hennes og den karakteristiske hostinga...sånn at a`måtte krysse beina....for ikke å tisse på seg !
Takk for at jeg fikk
denne tiden på Strømsø :-)!2 kommentarer:

marte sa...

SÅ koselig! Du er heldig :) Jeg tivler ikke på at dere hadde og har mye gøy sammen - et SUPER team ;) De pasientene hadde det nok veldig bra...!

Runa sa...

:-)!Vi lo masse - det er styrke i en god latter :-)!